Café Hack

Teatergaden 1 · DK-8000 Aarhus C · Tel. +45 86 12 44 64 · info@cafehack.dk

Café Hack har navn efter en af Aarhus’ helt store arkitekter, Hack Kampmann, som stod bag bl.a. Aarhus Teater fra 1890’erne. Den gennemgående figur på Café Hack siden 2005 er “Tjener Thomas”, restauratør Thomas Jensen, kendt af mange fra entertaineren Søren Dahls søndags-radiotalkshow.

Maden

Lille og præcis, men skiftende menukort baseret på årstid og lokale råvarer. “Café” er lidt misvisende, idet Hack serverer mad, der hæver sig langt over almindeligt café-niveau. Det er ikke caféburgere. Som eksempel; ristet kulmule, knurhane eller “velfærdsokse”. Der kan vælges fra en fast menu, og der ikke a la carte som sådan.

Café Hack har helt styr på, hvordan man tilbereder råvarerne. Maden er altid i orden. I en brunchmenu indgår skaldyrssalat og charcuterie fra Omhu, og det hele anrettes ved bordet.

Prisniveau

Det er middelpriser her, hvilket ikke bare kan tilskrives stedet og navnet, men også kvaliteten på råvarerne. En brunch koster 295 kr. inklusive drikkevarer; aftenmenu begynder ved 295 kr. for to retter og 345 for tre retter. En “Teaterpakke” inklusive drikkevarer står til 495 kroner.

Stemningen

Café Hack er ikke bare blevet synonym med hundredetusindvis af danskeres radiolytning søndag morgen, men emmer i sig selv af historie i kraft af beliggenheden klos op ad teateret. Her færdes skuespillere og erhvervsfolk, her spiser man brunch i weekenden. Afslappet stemning og venligt personale, som véd, hvad de laver. De smukke historiske lokaler er en stor oplevelse. Man føler det er en anden tid man bevæger sig ind i.