Casablanca

Rosensgade 12 · DK-8000 Aarhus C · Tel. +45 8 613 82 22 · kontakt@casablanca.dk

Denne legendariske café var den første af sin slags i Aarhus. Casablanca ligger i Rosensgade og åbnede i 1981. Den var stærkt inspireret af klassisk parisisk brasserie-stil. Casablanca har undergået flere ejerskifter og mindre ombygninger i løbet af årene, men bevaret sin sjæl og status som et af byens absolutte in-steder med plads til alle.

Maden

Klassisk fransk køkken af høj klasse. Råvarerne er de bedste, som kan opdrives. Brunchen her kaldes Crunch og blandt vores favoritter. Der er mindst 25 forskellige valg-muligheder. Uanset hvor meget du vælger at spise, er prisen den samme. Frokost og aften er der a la carte, som omfatter klassikere som koldrøget laks, dampede muslinger, ung-hane, tatar, burger af Himmerlandskød og oksemørbrad.

Prisniveau

Moderat. Crunch, der serveres alle dage, inkluderer drikkevarer ad libitum til i alt 200 kr. Børn under 2 år spiser gratis; børn under 6 år får en Crunch til halv pris. Til frokost og aften ligger en forret under 100 kroner, en hovedret i niveauet 150-200 kroner, og dagens menu til 300 kr. for tre retter.

Stemningen

Casablanca er indbegrebet af Aarhus, og her står tiden stille. En historisk oase, som er stilren. Det fagligt dygtige personale er stramt påklædt, og alligevel er stemningen afslappet. Du kan sidde i båse eller ved klassiske caféborde. Det er hyggeligt og tilbagelænet.

Ud på aftenen skruer man op for musikken, imens der serveres klassiske drinks i den ele-gante bar. Når solen skinner, er der rift om siddepladserne på det brostensbelagte fortov bag Aarhus Domkirke.