Gastromé

Rosensgade 28 · DK-8000 Aarhus C · Tel. +45 28 78 16 17 · kontakt@gastrome.dk

Gastromé var blandt flagskibene, da Michelinguiden fik øje på Aarhus, og restauranten i midtbyen har formået at holde både et ekstremt højt niveau siden åbningen i 2014 og sin ene Michelin-stjerne siden 2015. Gastromé med Søren Jakobsen og William Jørgensen i spidsen har indrettet sig i en af Aarhus’ ældste gader i det brostensbelagte Latinerkvarter.

Maden

Udpræget nordisk køkken, der leger med lokale råvarer og utraditionelle sammensætninger. Råvarerne kommer bl.a. fra restaurantens egen have i nærheden, hvor man dyrker urter, rodfrugter, bær og æbler uden brug af sprøjtegifte. Selv husets honning kommer fra egen have. Huset tilbyder menuerne “Signature” med snacks, østers, caviar, syv serveringer og petit fours, samt “Fuld Gas” (syv serveringer), og “Halv Gas” (tre serveringer). Gastromé skal fremhæves for selv af dyrke deres råvarer, eller en stor del af dem.

Prisniveau

I den høje ende, men det matcher den værdi der er for pengene. Kvaliteten af råvarerne er naturligvis med til at trække prisen op. “Signature”-menuen løber op i 1.700 kroner; 2.600 kroner inklusive vinmenu. “Halv Gas” med den såkaldte hverdagsmenu står til 800 kr.; 1.300 kr. med vinmenu.

Stemningen

Trods det fine Michelin-selskab formår Gastromé at holde en intim og uhøjtidelig stemning, hvor landkøkkenet har helt styr på retterne, og hvor tjenerne véd, hvad de taler om. Restauranten med plads til bare 40 gæster signalerer klasse med sine designermøbler, og maden lever fuldt op til førstehåndsindtrykket.