Ghrelin

Bernhard Jensens Blvd 125 · DK-8000 Aarhus C · Tel. +45 30 13 30 04 · info@ghrelin.dk

Ambitiøs gourmetrestaurant med en central placering i Z-Huset i Aarhus’ nye bydel på havnen. Aarhus Ø. Her arbejder man med nærvær og godt værtskab, udsøgt mad og vine på højt niveau. Navnet er ikke tilfældigt, men henviser til det hormon, som kroppen udskiller, når man er sulten.

Maden

Menuen udspringer af det europæiske køkken med enkle kompositioner og med de bedste råvarer. Køkkenet mestrer bl.a. visuelt flotte serveringer af pighvar, hummer, lammebrisler, oksemørbrad og gruyére med malt og og trøffel. Vinkortet omfatter nøje afstemte franske og amerikanske titler, og champagne fra flere forskellige huse. Niveauet er højt. Stilen er klassisk kombineret med den innovative stil, som landets bedste restauranter mestre

Prisniveau

I den pæne ende. Men kvaliteten er også høj. Ghrelin tilbyder tre menuer, henholdsvis Appetit Menu med snacks og tre retter (650 kr.; 1.100 kr. med vinmenu), samt Plus Appetit med snacks og fem retter (800/1.400 kr.) og endelig en Grand Appetit Menu med tre snacks og syv retter til 1.200 kr. inkl. signaturchampagne – eller 2.200 kr. for det helt store udtræk.

Stemningen

Ghrelin er kendetegnet af intim stemning i elegante lokaler med nordiske designermøbler og panoramavinduer. Gennemført godt stil. Personalet optræder imødekommende, roligt og rutineret blandt Wegner-stolene og Arne Jacobsen-lamperne. Smag og æstetik tæller på hver eneste tallerken, og man er i stand til at åbne en flaske champagne på den korrekte måde – med en sabel.