Landcafé

Studsgade 6 · DK-8000 Aarhus C · Tel. +45 53 89 98 98 · mail@landcafe.dk

Som mange andre nye spisesteder har denne oase ingen facade ud mod gaden, men ligger lidt gemt i en baggård. Turen derind er til gengæld noget værd. Landcafé fokuserer på økologiske og lokale råvarer, og stedet er indrettet i en af byens smukke, gamle bygninger i hjertet af Latinerkvarteret. Bæredygtighed og miljøhensyn er helt afgørende hos Landcafé.

Maden

Det handler om velsmag og økologi. Enkle retter, flere vegetariske, og altid sammensat af nøje udvalgte råvarer fra udvalgte producenter, helst fra lokalt og helst økologisk.
Foruden brunch i flere versioner omfatter kortet bl.a. måltidssalater, sandwiches, stedet egne udgaver af smørrebrød, burger med okse-kød fra Himmerland og et udvalg af mindre anretninger på den kendte Landtallerken.

Prisniveau

I den lave ende af skalaen. Gå om bord i morgenmad til 59 kr. eller en brunch til 169 kr. Frokostretter begynder ved 139 kr., og det alsidige menukort tilbyder også en vegetarisk pariserbøf af flækærter og quinoa til 149 kr. Aftenmenuen fortsætter i samme tema i prislejet 179 kr. for en hovedret.

En flaske økologiske bobler ligger i 239 kr., og resten af det økologiske vinkort følger niveauet. Her får du meget for pengene.

Stemningen

Charmerende og hyggeligt spisested, der ligger lidt tilbagetrukket fra den almindelige trafik i Latinerkvarteret – og så alligevel lige ud til det historiske brostenskvarter. Venlig, smilende og vidende betjening, hvor det gode værtskab er i højsædet. Her er landlig idyl, bindingsværk, borde og bænke i baggården.