Lima

Guldsmedgade 20C · DK-8000 Aarhus C · Tel. +45 28 83 08 28 · martin@limaaarhus.dk

Martin Juel Iversen er manden bag Lima, som ligger i en af Guldsmedgades charmerende baggårde i midtbyen. Han åbnede sin restaurant, efter at han i 2015 ramte Perus hovedstad under en jordomrejse. I Lima mødte han både kærligheden i skikkelse af kvinden, som han i dag er gift med, og betagelsen af peruviansk madkultur. Det hele har han og sin kone taget med til Aarhus. Tak for det!

Maden

Konceptet er peruviansk street food. Empanadas (indbagt kylling eller oksekød) går igen på menuen. Desuden bl.a. chicharron (marineret flæskesteg i mynte), ceviche (råmarineret helleflynder) og indbagt kylling med sød peberfrugt.

Prisniveau

Meget moderat. Dagen på Lima begynder med f.eks. quinoa-grød til 40 kr. eller en croissant til 25 kr.. Tre empanadas med oksekød koster 75 kr., råmarineret helleflynder står til 105 kroner, og en sandwich med oksekød marineret i chimichurri-sauce kan indtages for 60 kr.. Studerende får 15 pct. rabat, på tirsdage er der 25 pct. rabat på vegetar- og veganerretter, og søndage fås tre empanadas for bare 50 kr.

Stemningen

Lima har indrettet sig som en lille, aarhusiansk version af et farverigt sydamerikansk cafeteria, hvor nordisk lys og luft møder det peruvianske køkken med masser af småretter. Den ligger godt gemt i en baggård. En lille oase. Menuen er peruviansk inspireret, og har man ikke helt styr på retter som causa, huancaina, chalaca eller aji de gallina, forklarer personalet gerne om menuen og drikkevarerne. Lokalerne bruges flittigt til arrangementer af forskellig art.