Miró Vin

Marstrandsgade 2 · DK-8000 Aarhus C · Tel. +45 86 13 87 00 · info@mirovin.dk

Miró er en institution i Aarhus. Restauranten har snart 30-års jubilæum. Men konceptet blev lavet om sidste år. Nu er det mere en vinbar med restaurant. Toni Leichtle er stadigvæk indbegrebet af den perfekte vært, og han elsker sine gæster. Det ses straks, når du træder over dørtrinet til Miró.

Maden

Der er altid en femretters menu til 300 kroner, som kokkene bestemmer, hvad er. Det er de bedste råvarer, som bruges, og niveauet er stadigvæk højt. Menuen kan skifte fra dag til dag alt efter, hvad der er af råvarer, og hvad kokkene er i humør til.

Desuden vil det altid være muligt at købe caviar. Ellers er der forskellige snacks-serveringer og til tider udvalgt charcuteri. Men selvom der er en del mad at vælge mellem, så understreger Toni Leichtle, at man ikke behøver at spise mad overhovedet, da det lige så meget er en vinbar.

Og vin er der meget af. Miró har en af de største vinkældre i Aarhus, og her er også ældre vin – også på glas. Udvalget er klassisk, og det er de helt store vine, du kan købe her. Men også mere almindelige vine.

Prisniveau

Lavt. Du får høj gastronomi til pengene. Priserne på vinene er sympatiske, og der er vine i alle prisklasser.

Stemningen

Finn Juhl stolene og bordene er smukke. De passer perfekt ind i lokalet. Der er 37 siddepladser plus dem, som er i baren og det nyindrettede hyggehjørne med gamle vintønder. Hjertelig, med et personligt værtskab man skal lede længe efter. Her er god stil hele vejen rundt.