Pica Pica

Vester Allé 15 · DK-8000 Aarhus C · Tel. +45 25 66 78 00 · info@pica-pica.dk

Afslappet og groovy tapas- og vinbar med mad og vine af fin kvalitet, egen import, indrettet med store vintønder, massive plankeborde og udeservering ved den nordlige side af åen. Navnet, Pica Pica, kan oversættes til “haps” eller “lige til at nippe til”, og sådan serverer man gerne maden her; udvalgte delikatesser fra det sydlige Europa, serveret som delemad. Pica Pica har en forkærlighed for Spanien og især det nordligt beliggende Catalonien.

Maden

Pica Pica har fokus på klassisk delemad, som man spiser på en sen aften i det nordlige Spanien. Bestil det store udtræk af tapas, hvor man serverer oste, serrano-skinker og det delikate sortfods-svinekød. Vinen er ingen videnskab, men tjeneren kan ofte fortælle en god historie om den.

Prisniveau

Det er spanske tapaspriser vi har med at gøre. En aftentallerken med charcuterie, ost, tapanader, lidt grønt og surdejsbrød koster 145 kr. Vin er der meget af. Og et glas koster fra 50 kr. og op. Reglen er, at man smager vinen, inden man bestemmer sig. Falder vinen ikke i gæstens smag, finder tjeneren noget andet.

Stemningen

Menuen er skrevet med kridt på en tavle på væggen, og stemningen er intim og uformel. Her kommer man for at nyde lidt god – ofte virkeligt god – vin, og dertil tapas, som Pica Pica selv importerer. Musikken er jazzet og lav, men lækker, og stedet oser af overskud og afslapning. Pica Pica minder om det legendariske jazz-værtshus, Bent J, bare uden røg, og med forrygende god vin til prisen.