Restaurant Anker

Fiskerivej 12 · DK-8000 Aarhus C · Tel.  +45 89 80 78 98 · info@restaurantanker.dk

Man kan ikke ligge på adressen Fiske-rivej på Nordhavnen uden at servere østers, rejer og hummere, men det gør man da også i de store, rustikke lokaler i byens gamle træskibshavn, hvor flere prominente restauratører er godt i gang med at udvikle et nyt kulinarisk hotspot. Den fransk inspirerede fiskerestaurant ligger centralt med udsigt over by og vand og drives af den rutinerede Schultz-familie, der også står bag Martino og Marselisborg Havnekro.

Maden

Selve beliggenheden inviterer til seafood, og det mestrer man på Anker: Østers fås i fire forskellige varianter, kaviar serveres med sprødt kyllingeskind, og et skaldyrsfad omfatter både jomfruhummer, krabbeklør og krebs. Moules Frites er naturligvis på kortet – sammen med hummer, fiskesuppe, fish & chips, pighvar, oksemørbrad og tatar rørt ved bordet.

Prisniveau

I betragtning af de friske råvarer og niveauet i køkkenet kører Anker med meget moderate priser. Frokostretterne ligger på 150-200 kroner, imens aftenmenuen begynder ved 333 kroner. A la carte-retter omfatter Moules Frites til 100 kroner og går op til pighvar eller oksemørbrad til 300 kroner. Kan man lide østers, kan man vælge en enkelt til 28 kroner – og så selv gange op.

Stemningen

Afslappet og maritimt. På Anker kommer man ikke for at blive set, men for at forkæle sig selv i de store lokaler eller ude på terrassen. Den kompetente betjening er behjælpelig, hvis man vil dele en hovedret, og man bliver ikke til grin, hvis man udtaler navnet på en vin forkert – tværtimod.