Restaurant Dauphine

Frederiksgade 43 · DK-8000 Aarhus C · Tel. +45 86 19 39 22 · info@dauphine.dk

Man får ikke tildelt seks stjerner af en landsdækkende morgenavis uden at levere sit ypperste, og dét gør en af Frederiksgades ældre, stilsikre restauranter. Dauphine har ligget på “den lille gågade” siden 1996, og her serverer man fransk mad fra øverste hylde. Navnet, Dauphine, refererer til en århundredgammel fransk betegnelse for “kronprinsesse” – og til forfatteren Georges Simenons Maigret-fortællinger fra Paris.

Maden

Dauphine serverer klassiske retter fra den ambitiøse afdeling af det franske køkken, ofte med et særligt touch af finesse såsom svampestøv eller “sne” af skindet fra det perfekt tilberedte kød. Dauphine kører med faste, men skiftende menuer, hvor gæsten selv vælger niveauet. Det begrænsede, men skiftende og nøje tilpassede menukort modsvares af et omfattende og imponerende udvalg af vine.

Prisniveau

Moderat – og god værdi for pengene. Menuer, inklusive snacks og vine, kan tirsdag til torsdag nydes for 550 kr.; i weekenden stiger prisen lidt, og en “Carte Blanche Menu” inklusiv champagne, amuse, seks retter, vine og kaffe ender på 1.195 kr.

Stemningen

Personalet har fuldstændig styr på både mad og vin, rådgiver gerne, og optræder både vidende og engageret. Ofte følger en god historie med til serveringen. Rolf Nordentoft er både vært og køkkenchef. Han er et livstykke og er stort set altid i restauranten. Ambitionen er ikke bare at betjene gæsterne, men at være entusiastiske værter uden at dominere selskabet. En lille perle som man vender tilbage til.