Restaurant Mejeriet

Bedervej 101 · DK-8320 Mårslet · Tel. +45 86 93 71 95 · info@restaurant-mejeriet.dk

Lidt syd for Aarhus ligger en oase fra en svunden tid. Mejeriet har indrettet sig i Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborgs gamle inspektørbolig i skovene syd for byen og serverer gourmetmad i idylliske omgivelser. Mejeriet er i søgelyset blandt Michelinin-spektørerne, og det er ikke uden grund.

Maden

Dansk-fransk køkken med sans for detaljen og blik for de enkelte elementer, som gør en servering fuldendt. Den faste, men skiftende aftenmenu omfatter bl.a. drinks, snacks, friskbagt brød, laks og fasan i soufflé samt vinmenu. Menuen følger årstiderne og skifter hver måned. Vinkælderen er alsidig, og vinene tilpasses menuen og gæsternes ønsker. Den store søndagsbrunch inkluderer ostebord, hjemmelavet leverpostej, salater og braiseret grisenakke samt brød, kaffe og juicer.

Prisniveau

Man kører gerne langt efter det udsøgte måltid, og kendere tager gerne en omvej. Mejeriets koncept er en aftenmenu koncentreret om årstidens råvarer, og den står i 495 kr. Prisen er til gengæld inklusive tilhørende vine ad libitum. Ellers kan man gå om bord i a la carte eller en søndagsbrunch for 295 kr. – børn under 12 år spiser til halv pris. En såkaldt “sprød morgen cava” kan tilkøbes for 50 kr., hvilket er en god pris her. Mejeriet er et landkøkken, men niveauet ligger ekstremt højt, både på menu og vine.

Stemningen

En charmerende restaurant med sans for de fine detaljer. Både køkken og tjenerstab er sprudlende og dygtige. Der er noget storhed over en ankomst til Mejeriet på det naturskønne Vilhelmsborg.