Restaurant Moment

Ravnen 1 · DK-8410 Rønde · Tel. +45 51 36 26 56 · rikke@restaurantmoment.dk

Udenfor Rønde, nord for Aarhus, ligger den grøntsagsbaserede Restaurant Moment. Her er bæredygtighed en selvfølge i alt fra råvareproduktion, materialevalg og daglige rutiner. Moment er således en stærkt værdibaseret restaurant i den gastronomiske superliga.

Moment dyrker selv en stor del af deres råvarer på jorden ved siden af restauranten. Resten kommer fra små lokale producenter.

Maden

Råvarernes tilgængelighed bestemmer hvad der serveres, idet gastronomien afspejler øje-blikket i naturen – ”momentet”.

Maden er på et højt gastronomisk niveau – med mange dogmer om bæredygtighed, men med en legende og eksperimenterende holdning til det smagsmæssige udtryk. Samme filosofi anvendes hvad drikkevarer angår.

Moment importerer deres egne rene naturvine fra bæredygtige vinbønder. Andre drikke er selvproducerede fermenterede safter.

Maden skal vise naturens fulde gastronomiske potentiale, og er orienteret mod sæsonen. Samtidig anvendes en lang række teknikker til at ”forlænge” sæsonerne, og fermenterede og dehydrerede grøntsager og urter anvendes til at give intensitet og kompleksitet.

Prisniveau

Det korte svar er lav sammenlignet med andre restauranter på tilsvarende gastronomisk niveau.

Stemningen

Moment er sin helt egen. Beliggenheden i en lille landsby og midt i naturen er unik. Lokalerne er bygget bæredygtigt og smagfuldt indrettet. Stemningen kombinerer legende noget eksperimenterende, noget afslappet og noget stilfuldt. Service er professionel og samtidig personlig, menneskelig og afslappet.