Sjette Frederiks Kro

Salonvejen 1 · DK-8240 Risskov · Tel. +45 86 16 14 00 · kontakt@sjettefrederikskro.dk

Charmerende og historisk spisested i Riis Skov, opført i 1826 og løbende vedligeholdt og restaureret. Kroen har trods navnet ingen forbindelse til kongehuset, men ifølge overleveringen blev kong Frederik VI set på stedet i 1828. Det kan dog ikke verificeres. Men at kroen er nænsomt restaureret, smuk, og laver forrygende god mad, kan verificeres.

Maden

Traditionel dansk kromad, folkelig og elegant og af meget høj kvalitet. En væsentlig del af udbuddet på Sjette Frederiks brunchbuffet, den såkaldte Kronch, er hjemmelavet, og alt er nøje udvalgt og sammensat. Den kold-røgede laks er tilberedt i eget røgeri, og det hjemmebagte brød kommer naturligvis fra kroens husbageri, Mor Anna i Mejlgade. Der er et omfattende og udsøgt vinkort.

Prisniveau

Kronch serveres lørdage og søndage i to intervaller, henholdsvis fra kl. 8.30 og 11.00 og et par timer frem, koster henholdsvis 250 og 300 kr. alt efter tidspunktet, og inkluderer ud over maden bl.a. flere slags juicer, æblemost, te fra Perchs og udvalgt kaffe, alt sammen ad libitum.

Stemningen

Siden Casablanca overtog stedet i 2013, er kroen blomstret og niveauet hævet betydeligt. Et besøg er en unik oplevelse i naturskønne omgivelser. Sjette Frederiks Kro emmer af kultur og historie og har i årtier været centrum for udflugter, festligheder og koncerter. Skoven er fredet, og fra kroen er der i dag udsigt til badeanstalten Den Permanente og ud over bugten. Personalet er dejlig uformelle, og der er en helt speciel rolig stemning på kroen. Nærmest mediterende.