Varna

Ørneredevej 3 · DK-8000 Aarhus C · Tel. +45 86 14 04 00 · info@varna.dk

Historiske Varna er et vartegn i Aarhus. Palæet, der åbnede i 1909, er beliggende i kanten af Marselisborgskoven. Her ligger det majestætisk med udsigt ud over Aarhusbugten. Restauranten er kendt for stil og værner om de klassiske dyder.

Maden

Klassisk gourmet fra øverste hylde. De kan deres håndværk, og det franske køkken lever i bedste velgående. Her er tænkt over tingene, og det er kun de bedste råvarer, som bruges her. Jomfruhummer, pighvar, caviar, asparges, Girardeau østers, kammuslinger, duer, lam, foie gras og trøfler.

Retterne er både de klassiske, mest franske, og de mere moderne, som restauratør og køkkenchef, Palle Enevoldsen, står bag. Her er smag i maden. Alt laves fra bunden. Niviauet er højt og sikkert.

Prisniveau

I den pæne ende af skalaen. Men du får noget for pengene. En aften med snacks og tre retter, vinmenu, kaffe og sødt til 895 kr.. Den helt store menu på Varna med 8 retter, snack, kaffe og sødt inkl. vinmenu koster 1.395 kr.

Vinkortet er stort og klassisk. Kærligheden til Bourgogne og Bordeaux fornægter sig ikke. Priserne er sympatiske og her er vine med alder.

Stemningen

Palæet emmer af historie og sjæl. Der er stil over det. Lokalerne er majestætiske og de panoramaagtige vinduespartier i salene, giver et fremragende lysindfald og giver samtidig alle gæsterne en udsigt, som er i en klasse for sig. Det er som taget ud af en gammel dansk film. Man sidder godt, og der er masser af plads ved og mellem bordene. Personalet er professionelt, og sætter en ære i værtskab.